Archive for February, 2008

MLM angkat kaki dan cabut

Posted in Uncategorized on February 28, 2008 by sya77

Sebut perkataan M L M, ramai yang angkat
kaki dan cabut.

Tahukah anda…

Kebanyakan daripada mereka akan bertindak
sebegitu kerana 2 sebab:

1. Mereka pernah mendengar cerita dan
pengalaman buruk dari seseorang atau
mereka belum lagi berjumpa usahawan
M L M yang berjaya.

2. Mereka sendiri pernah menyertai sesuatu
peluang perniagaan M L M dan tidak dapat
sebarang hasil pun.

Sebenarnya saya adalah salah seorang yang
mempunyai pengalaman sebegitu beberapa
tahun dahulu bila seseorang berjumpa saya
dan beritahu betapa banyak hasil lumayan
yang saya akan dapat bila saya sertai mereka.

Saya masih lagi ingat mengalami perkara
yang sama setiap kali saya  hadir perjumpaan
sesebuah syarikat MLM.

Tidak diajarkan kepada saya secara
terperinci bagaimana saya boleh berjaya
di dalam M L M – cara bagaimana mencari
prospek dan sebagainya – hanya sesi
motivasi yang tak akan memperkembangkan
perniagaan saya.

Saya bukannya naif. Saya percaya anda pun
bukannya naif untuk mengetahui yang perkara
ini ada yang tak kena.

Dan… saya menjadi begitu negatif
disebabkan sikap tidak endah saya pada
industri M L M ini.

Nasib saya baik…

Walaupun ilmu masih lagi kurang pada diri
saya, ia bukan menjadi  satu kelemahan
untuk saya terus maju di dalam industri
ini.  Pengalaman yang lepas dan jaringan
yang kuat dengan tokoh-tokoh usahawan
M L M dari luar negara dan dalam Malaysia meyakinkan saya
bahawa saya boleh mendapat hasil yang
lumayan dari industri M L M.

Jadi marilah baca pengalaman saya lagi :-)

Beberapa tahun kemudian…

Saya selidiki industri M L M sekali lagi
dan saya dapati telah banyak sangat
perubahan yang berlaku di dalam industri
ini.

Bahan-bahan bacaan dan informasi terkini
mudah didapati. Seterusnya ia memudahkan
pelajaran saya mengenali M L M pada zaman
informasi ini. Dengan kemudahan internet
pada zaman sekarang, anda lebih senang
untuk menjalankan perniagaan anda didalam
industri yang terbukti mampu membina
kekayaan ini.

DOA,MENTERA ILMU PENGASIH

Posted in Uncategorized on February 26, 2008 by sya77

Info berguna ni….mungkin boleh sebagai pelaris jual premium beautiful..ahakkkssss. Untuk mengetahui lebih lanjut, just klik pada banner dibawah.

 Anda juga boleh menjadi sebahagian dari agen web tersebut pada link dibawah. Mana tahu, duit dari jadi agen boleh dikumpulkan untuk beli satu lagi set Premium Beautiful. Klassss gituuuuuu.

http://www.infobatin.com/agen/idevaffiliate.php?id=331

==================================================================== 

Ilmu Untuk mendapat cahaya tubuh dan suara yang bagus

Ilmu Pengasih Sinduka Sunkalantaka-MENJADI REBUTAN

Pengasih Pemanis Berjalan

Pengasih Ar-Rahim

Pengasih Untuk Yang Berat Jodoh

PENGASIH Jaran Goyang

PENGASIH Kun Jali

PENGASIH Semar Kuning

Pengasihan TEJA ASMARA-MENJADI REBUTAN

Mantra Untuk Mendatangkan Orang Yang Pergi

Aji Pelet Pancer Sukma

Amalan Untuk Mengetahui Isteri Curang Atau Tidak

Ilmu sembogo cahyo-MENJADI REBUTAN

Ilmu Pengasih Tepuk Bantal-MENJADI REBUTAN

Pengasih Seri Muka

Pengasih Seri Muka Air embun

Melembutkan Hati Isteri Yang Panas Baran

Doa Pengasihan

Ayat Pengasih Tenung Mata Perempuan

Menaik Seri Wajah Bukan Untuk Tembak Ke Sasaran

PENGASIH ASAP ROKOK-MENJADI REBUTAN

Agar Kelihatan Beseri-Seri, Sejuk Mata Orang Memandang

Penawar Ilmu Pengasih

ILMU YANG MENJADI REBUTAN DAN SUKAR DI CARI

Ilmu Pengasih Sinduka Sunkalantaka

Ianya adalah mantera pengasih dari hikmah jawa, berfungsi

sebagai pengasih dan akan mengakibatkan org. yang dituju akan

mimpi basah bersama kita.

Pengasihan TEJA ASMARA

Sering digunakan untuk menundukkan perawan

Siapapun yang terkena ajian ini sukar untuk sembuh. Oleh

kerananya ajian ini tidak boleh dipakai main-main.

Ilmu sembogo cahyo

Guna dari ilmu ini adalah Orang yg mengamalkannya

akan nampak segak bergaya dan wajahnya

memancarkan aura ketampanan luar biasa

Ilmu Pengasih Tepuk Bantal

Berfungsi sebagai pengasih dan akan mengakibatkan org. yang

dituju akan mimpi basah bersama kita.

PENGASIH ASAP ROKOK-MENJADI REBUTAN

Gunakan rokok tersebut untuk dibakar dan asapnya

diarahkan ke si dia agar si dia menyedutnya. Jika si dia menyedutnya,

maka si dia akan jatuh cinta kepada anda.

Kawan ku alim

Posted in Uncategorized on February 25, 2008 by sya77

Alim yang saya maksudnya bukanlah seorang yang warak dari segi agama. Kawan saya ni biasa je orangnya, simple dan seorang yang low profile. Ha ahh malu malu gitu. Disebabkan sifatnya begitu beliau lebih suka kepada suasana yang ceria dan harmoni. Kerja nye snap gambar sana, snap gambar sini. Bila saya usha tengok laman web beliau, saya rasakan ada keunikan tertentu yang menguja sesiapa yang memandang. Dalam hati ” pandai juga ko tangkap gambar ek”. Mana belajar?. Kata beliau, belajar sendiri je … try n error. Tak jadi, tangkap lagi. Tangkap dan terus tangkap, nanti jadilah. emm… ye tak ye jugak. Kalau anda ingin melihat sendiri gambar-gambar yang telah di upload oleh Alim boleh melihat sendiri di web beliau di:

http://alimhanafi.fotopages.com

Psstt…Alim !! nanti amik gambar Premium Beautiful upload dalam web fotopages.

Upline tolong carikan downline

Posted in Uncategorized on February 25, 2008 by sya77

Sudah banyak kali saya dengar daripada bakal usahawan menyatakan hasrat agar jika beliau join kemudian upline tolong cari downline untuk diletakkan dibawah beliau. Kenyataan ini Salah ke ???.

Berdasarkan pengalaman ini, CDM Azlan dan CDM Siti Rohana telah berpesan agar sebagai pemimpin tidak seharusnya kita mengamalkan sikap sedemikian. Contohnya seperti berikut , “KALAU AWAK MASUK BAWAH SAYA, NANTI SAYA CARIKAN ORANG LETAK BAWAH”@ “KALAU MASUK DAH ADA ORANG BAWAH AWAK” atau lain-lain yang sewaktu dengannya.

Janji-janji manis begini tidak harus berlaku jika kita ingin mengamalkan sistem multilevel yang berteraskan kekuatan dan ingin mencapai hasrat MLM yang sebenar-benarnya. Jika kita lihat, janji-janji manis begini tidak akan dapat bertahan lama. Dan ianya terus hilang ntah kemana. Upline ke kiri, rakan kongsi ke kanan.

Jika betul seorang usahawan menceburi bidang MLM. Apakah hasrat dan impian sebenar beliau ?. Adakah sekadar suka-suka join. Tentu tidak bukan. Yang pasti jika yang hanya join tanpa mempunyai hasrat dan impian sudah pasti ianya cuma separuh jalan. Tetapi jika join adalah keatas kehendak untuk mencapai impian sudah pasti ia bertindak dengan kesungguhan. Ramai yang join tetapi tidak berkualiti adalah tindakan yang sia-sia dan membuang masa. Tetapi jika sedikit tetapi berkualiti akan membuahkan hasil yang cukup lumayan. Usahawan beginilah yang dicari-cari. Jangan salahkan syarikat Hai o ..jangan salahkan produk dan jangan salahkan sistem. Semua itu adalah batu loncatan agar anda dapat beroleh apa yang diimpikan.

Kesimpulannya kita seharusnya bercakap begini agar rakan kongsi bertambah yakin dan sentiasa bersemangat untuk menjalankan bisnes. “KITA BUAT SAMA-SAMA”.

Menjual bersama dan menaja pun bersama agar impian kita dapat dicapai bersama-sama dengan rakan kongsi.

Taktik Jum Makan

Posted in Uncategorized on February 25, 2008 by sya77

Rahsia MLM#1: Taktik Jom Makan…

Sudin (bukan nama sebenar) mempelawa rakannya
Zaidi (juga bukan nama sebenar) datang ke
rumah.

Kata Sudin, “aku nak jemput kau makan sikit
kat rumah aku malam ni. Datanglah”. Zaidi
pun setuju dan tepat 8:30 malam, Zaidi sudah
berada di rumah Sudin.

Zaidi berasa aneh kerana Sudin ada seorang
lagi tetamu asing yang belum pernah beliau
kenali di rumah Sudin.

Tak lama kemudian, tahulah Zaidi yang tetamu
asing itu ialah upline Sudin yang bakal
memperkenalkan satu peluang hebat – peluang
mendapatkan pendapatan yang tiada hadnya di
dalam dunia ini.

Dalam masa setengah jam kemudian, Zaidi sudah
diperkenalkan dengan produk unik X yang mampu
merawat pelbagai jenis penyakit. Bukan itu
sahaja, jika Zaidi menyertai kumpulan
pengedar mereka, Zaidi berpeluang melancong
ke 5 buah negara asing dalam masa 3 tahun
dari sekarang. Pangkat “manager”, “diamond”
dan “super duper diamond” juga dijelaskan.

Wow! Sudin teruja… namun Zaidi masih lagi
bingung.

???

“Aku ingat ada kenduri, rupa-rupanya ada duri”,
fikir Zaidi.

Zaidi rasa tertipu, walaupun selepas pembentangan
peluang perniagaan tersebut, memang ada nasi
briani lauk ayam masak ros. Nasinya enak, namun
Zaidi masih tidak dapat lupakan yang dirinya
sudah ditipu.

Sebelum pulang, Zaidi dipujuk untuk menyertai
kumpulan pemasaran rangkaian mereka. Disebabkan
sudah makan nasi briani berlaukkan ayam lazat,
Zaidi secara terpaksa akur menandatangani borang
pengedar.

Malam itu, Zaidi pulang ke rumah dengan perasaan
hampa. Walaupun beliau sudah menyertai syarikat
pemasaran rangkaian XYZ yang Sudin perkenalkan,
beliau bersumpah yang beliau tidak akan menggunakan
taktik “makan percuma” kepada rakan-rakannya
yang lain semata-mata untuk mendapatkan ahli
baru di bawah beliau.

Kata hati Zaidi, “cukuplah aku saja yang terkena”.

Saya rasa tidak kurang juga di antara kita yang
diperkenalkan kepada pemasaran rangkaian secara
“bait and switch” – umpan sesuatu benda, kemudian
perkenalkan peluang perniagaan.

Tak tahulah jika anda tidak terasa, tetapi saya
juga akan merasakan seperti apa yang Zaidi
rasakan sekiranya teman rapat saya cuba menaja
saya dengan cara sebegitu.

Apa salahnya jika diberitahu perkara yang
sebenar. Sudin boleh katakan kepada Zaidi
yang beliau ingin menjemput Zaidi datang ke
rumah bertemu Upline beliau untuk membincangkan
satu peluang menambah pendapatan sampingan, dan
di samping itu juga, Sudin ada buat makan-makan
sikit.

Paling kurang, Zaidi sudah bersedia dengan apa
yang bakal beliau hadapi.

Jika Zaidi tak dapat datang, mungkin Halim,
mungkin Kasim, mungkin Ahmad dapat datang.

e book dari Zamri Nanyan utk usahawan hai o

Posted in Uncategorized on February 20, 2008 by sya77

Jika anda masih memerlukan bahan-bahan bacaan untuk MLM saya sarankan anda mendapatkan e book dari penulis Zamri Nanyan. Bahan kandungan dikatakan hebat dan tentunya boleh digunakan untuk memperkuatkan semangat MLM. Kata salah sorang testimoni beliau adalah seperti berikut :

 “Pembaca akan dapat mempelajari selok belok perniagaan MLM dan memahami apakah tindakan, teknik, usaha, matlamat, dan disiplin yang harus ada untuk berjaya di dalam perniagaan MLM…”
 

Rahsia MLM Ebook ini amat baik dan sangat berguna terutama buat mereka yang MASIH BARU dalam bidang perniagaan Multilevel Marketing (MLM). Pembaca akan dapat mempelajari selok belok perniagaan MLM dan memahami apakah tindakan, teknik, usaha, matlamat, dan disiplin yang harus ada untuk berjaya di dalam perniagaan MLM.Buat pengedar – pengedar yang masih belum berjaya di dalam menjalankan perniagaan MLM, atau tidak tahu teknik dan keperluan sebenar untuk menjalankan perniagaan ini, maka anda haruslah memiliki ebook yang hebat ini!

Percayalah, MLM bukanlah satu skim cepat kaya yang mampu menjadikan anda kaya tanpa melakukan sebarang usaha.

Semuanya memerlukan usaha, teknik dan disiplin yang baik untuk berjaya. Oleh kerana itu anda harus memiliki ebook ini kerana ebook RahsiaMLM ini mampu memberikan anda ilmu yang diperlukan oleh setiap pengedar / ahli yang ingin menjalankan perniagaan MLM masing – masing.Akhir Kata, Tahniah buat Zamri Nanyan kerana berjaya menghasilkan ebook RahsiaMLM yang bakal membantu usahawan – usahawan MLM diseluruh negara.

Terima Kasih

p/s – saya akan merekomendasikan ebook ini buat pengedar – pengedar di syarikat saya. =)

— Mohd Amirol
Genesis World Sdn. Bhd.
Port Dickson, Negeri Sembilan

Untuk mendapatkan ebook tersebut anda boleh dapatkan di link berikut :

http://www.rahsiamlm.com/index.php?ref=sya77

ataupun klik jer kat gambar

Majalah percuma

Posted in Uncategorized on February 11, 2008 by sya77

Buat waktu ini saya sertakan majalah percuma untuk tatapan anda…


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 30 other followers