Archive for October, 2007

Masa

Posted in Uncategorized with tags , , on October 31, 2007 by sya77

Masa amat pantas berlalu. Semakin kita tidak berbuat apa apa bermakna kita telah mengabaikan masa. Semua orang mempunyai masa 24 jam sehari. Ada tak sesiapa mempunyai masa melebihi 24 jam ?. Cuba kita  pecahkan kepada 3 bahagian. 1/3 untuk tidur, 1/3 untuk keluarga dan 1/3 untuk bekerja. Ini bermakna 8 jam untuk kita mencari sumber kewangan. Tetapi ada masanya 8 jam untuk berkerja tidak menjurus kepada kebaikan malahan menjadi lebih teruk. Hujung bulan semakin berkurangan pulus. Jangan sesekali anda berputus asa. Masih ada jalan. Kata orang berjaya

Orang Malas sentiasa mencari alasan manakala usahawan yang ingin kejayaan sentiasa mencari jalan

Selagi kita masih bernyawa, masa ini lah yang paling sesuai untuk kita bertindak mencari jalan kearah yang lebih baik….Berusahalah!!

Advertisements

Mlm Anugerah

Posted in Uncategorized with tags , on October 30, 2007 by sya77

Malam tadi berlangsung hari gilang gemilang bagi meraikan ahli yang berpangkat DSM, DDM dan pemenang tabung kereta. Sudah semestinya terasa sungguh meriah dan terasa bangga apabila syarikat Hai o adalah bukan syarikat yang sembarangan  yang mampu menghasilkan ramai jutawan melayu. Tempat melayu buat duit dan merancakkan lagi ekonomi keluarga. Bahkan seharusnya menjadi kebanggaan disebabkan syarikat Hai O telah mendapat pengiktirafan daripada Perdana Menteri Malaysia sebagai Syarikat Bukan Bumiputera yang telah melahirkan jutawan melayu paling ramai.

Pangkat Dalam Hai-O

Posted in Uncategorized on October 30, 2007 by sya77

Dikalangan usahawan Hai-o.. siapakah yang paling berjaya.. mari kita lihat ranking yang ada dalam hai o.

1. Pengedar

2. SM (Sale Manager)

3. SSM (Senior Sales Manager)

4. DSM ( Diamond Sales Manager)

5. DDM (Direct Diamond Manager)

6.CDM (Crown Diamond Manager)

bila dah sampai crown ni ..ha..haa..barulah masyukkk..

Anda Berminat

Posted in Uncategorized on October 24, 2007 by sya77

Masih ramai yang bertanya-tanya apakah produk yang menjadi pilihan dalam Hai-o marketing dan bagaimana sistem yang diguna pakai sebagai langkah menjana ekonomi keluarga .Untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan Hai-o Marketing atau Premium Beautiful anda boleh menghubungi :

Pn Noremaliya ( 019-3404656) KL / Putrajaya @ Syah ( 012-2499363)

premium beautiful

Posted in Uncategorized on October 24, 2007 by sya77

Hari Ini adalah hari yang sibuk untuk diri ku. Ada pelanggan ingin membeli produk premium tersebut. Jadi peluang yang ada aku tak sia-siakan. mengikut perkiraan jualan produk premium beautiful adalah amat memberansangkan. yang paling aku takutkan adalah stok sentiasa habis disebabkan terlalu banyak permintaan. Senang je nak jual. caranya adalah, bercerita mengenai faedah produk. Kekadang ramai orang tidak tahu faedah produk untuk diri, itu  yang susah nak beli. tetapi bila dah tahu kelebihan yang ada. pasti produk premium beautiful menjadi panas macam goreng pisang. Beratur pelanggan yang nak.

Mula Bekerja

Posted in Uncategorized on October 22, 2007 by sya77

hari ini adalah hari yang sangat sesuai  untuk memulakan kerja. Kebanyakan pekerja sudah kembali bertugas dengan penuh semangat. Jika tiada semangat bermakna ada masalah kesihatan tu..cepat2 cari ubat. Perjuangan dalam Hai o juga sememangnya memerlukan daya saing dan semangat yang tinggi. Sesiapa yang berkehendak..sudah semestinya mempunyai target dan impian. Apakah impinan anda?? . Impian kita boleh setkan awal2. Setkan matlamat tidak memerlukan duit. Ianya percuma. sebagai contoh :

Tempoh impian akan terlaksana : Sehingga Akhir tahun 2007

Jenis Kenderaan : Toyota Caldina

Plate No : xxx 369

Colur : Hitam

itu sebagai contoh ler…apa yang anda impikan lagi ?? setkan target…impian akan terlaksana. Insya Allah.

Hari Ini

Posted in Uncategorized on October 10, 2007 by sya77

Kebanyakan pekerja sudah balik awal…apa yang saya tengok kat alamanda tadi jalan pun sudah jem…ramai gak orang still shopping… yang jauh sudah pasti ingin cepat2 kembali ke kampung. Karang balik nak cari buluh le..nak bersih kawasan rumah, deco sikit rumah kasi cantik dan macam2 lagilah…yang paling penting perjalanan anda selamat.. dan ceria di kampung. Mana2 yang ada kat bandar dan sudah tiada kampung cuba lah pegi ke kampung kawan2. Rasailah suasana kampung.. bes wo raya kat kampung..

Psstt…kg baru pun bes gakkk