Produk Orang Kampung

Nampak gayanya banyak juga produk orang kampung sudah di kormersilkan seperti sireh, kelapa, halia dan lain-lain. Dan saya masih lagi menunggu mungkin akan ada lagi selepas ini yang dikeluarkan bukan sahaja untuk dagangan berbentuk trading bahkan di jadikan sebagai multilevel marketing yang tulen. Tulen bermaksud dagangan yang tulus dan tiada aspek penindasan dan dijamin selamat dan halal. Persaingan sengit ini amat bagus dikalangan rakyat malaysia untuk mencari sumber pendapatan tambahan. Jika anda tidak mampu mengeluarkan modal sebanyak RM23000 untuk menjadi ahli VIP Hai-o marketing, bukan bermakna anda tidak dapat menjalankan multilevel marketing yang lebih baik, dan menjadi terbaik dikalangan usahawan mlm yang terbaik. Pastinya saya amat gembira jika ramai usahawan melayu menceburi bidang perniagaan. Dulu, orang Melayu terkenal dengan bidang pertanian, India terkenal dengan bidang perladangan dan Cina dengan semangat perniagaan (sekarang pun sama). Kini, anggapan ini perlu kita tukar. Biar Melayu memonopoli bidang perniagaan dan kekayaan Malaysia. Biar sama-sama kita berniaga. Walaupun kita berlainan syarikat tetapi semangat perniagaan tetap perlu ada. Tidak perlu ada sifat dengki, khianat dan mencari kesalahan orang lain.

Mungkin suatu hari Budu, cincaluk, belacan boleh dijadikan sebagai produk multilevel marketing.  Pasti ada keajaiban yang tidak kita tahu akan terjadi kemudian hari.

Jika anda ada idea, apa salahnya dijadikan satu produk dan di MLM kan. Sebagai contoh Minyak Kelapa telah dikomersilkan menjadi Minyak Kelapa Dara. Sehingga hari ini, pasaran Minyak kelapa tersebut bukan sahaja di Malaysia bahkan telah sampai ke Luar Negara. Produk berkualiti pasti dicari. Ndak-ndak harga pula murah. Tak sempat order sudah habis.

psstt…Manalah tahu suatu hari ada usahawan Hai o yang dapat mencipta pakaian dalam pembentukan badan premium beautiful jenama orang kampung yang lebih hebat dan lebih berkualiti. Lebih kreatif dan inovatif.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: