Perhatian kepada pembeli Premium Beautiful

Hari ini saya membaca komen yang dihantar oleh seorang pelanggan mengatakan bahawa penjual DDM IWAN telah menipu beliau. Saya amat kecewa jika perkara seperti ini berlaku kepada pelanggan. Berikut adalah copy paste dari pelanggan tersebut.

Comment:
Salam semua. Peringatan kpd sesiapa yg berminat utk membeli Premium Beautiful, jgn terpedaya dgn ddm iwan yg menawarkan harga lebih murah kerana dy seorg penipu. Anda tidak akan dpt PB set anda selepas membuat pembayaran. Sy sudah alami sendiri. ddm iwan tidak menghubungi sy lg selepas bayaran dibuat, tiada respon apabila sy msg dan call utk bertanyakan mengenai PB sy. Sy sudah tertipu😦 Harap maklum).

Setelah kejadian seperti ini saya merumuskan supaya para pelanggan membuat temujanji (face to face) dan membayar secara tunai setelah barang telah diterima. Fikirkan cara terbaik agar anda tidak ditipu oleh penjual.

Untuk logik ..minimum harga premium beautiful hai o marketing adalah RM1900. Itupun agen tersebut masih mengalami kerugian. Jika jualan premium beautiful serendah harga yang dinyatakan seperti diatas. Maka anda harus berhati-hati. Jualan rendah berbanding harga minimum kemungkinan

1.Anda ditipu
2.Agen tersebut sanggup mengalami kerugian (sengaja menghabiskan barang yang disimpan)
3.Barang second hand

Bagi pihak penyedia web, saya memohon maaf atas segala kesulitan yang anda alami.

5 Responses to “Perhatian kepada pembeli Premium Beautiful”

  1. elok la tu… dah memang sponsor hai o pun penipu, jadi tak heran la kalau ada yang menipu nak jual murah, dah memang dasar penipu, nak buat macam mana….

  2. MUDAH • SELAMAT • BERSIH
    BIOzone Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. Biozone Food Purifier adalah efektif untuk:
    Menyingkirkan toksin larut air, toksik larut lemak dan bakteria dalam makanan
    Memulihara kesegaran makanan
    Menyingkirkan bau
    Ciri-ciri produk
    • 100% tiub silikon bergred medikal  • Batu seramik bergred tinggi • Mudah alih • Selamat • Penyelenggaraan minima
    Kelebihan Proses BIOzone
    • Selamat • Penjanaan ozon yang konsisten • Efektif • Memulihara nutrien makanan
    Cara penggunaan: Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam semangkuk air. Pastikan paras air menutupi makanan. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam air dan tekan butang pengawal masa untuk menentukan masa purifikasi.

    Kebaikan Kesihatan Yang Mudah & Cepat

    Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Food membekalkan kebaikan garam buluh semulajadi dalam bentuk kapsul. 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun. Garam laut dimasukkan ke dalam buluh berusia 3 tahun dan ditutupi tanah liat yang diperoleh dari kedalaman 20 meter. 

    Kemudian, buluh tersebut dibakar berulang kali dalam relau bagas pada suhu 1000-1500ºC dengan menggunakan pokok pine.Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine. 

    Setiap kapsul menggabungkan kebaikan pelbagai mineral dan elemen mikro seperti kalsium, kalium dan sebagainya. Ia terutamanya tinggi dalam magnesium.

    Garam buluh yang bersifat alkali dapat membantu mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan menjaga kesihatan tubuh yang menyeluruh. 

    Hai-O Garam Buluh:
    • kaya dengan bahan mineral dan elimen mikro – magnesium, kalsium dan kalium
    • Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium,mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.
    • menyeimbangkan nilai pH badan supaya cenderung beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.
    • mempunyai anti pengoksidaan yang tinggi
    • mengekalkan keseimbangan ion badan
    • meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat
    • mengekalkan keseimbangan nutrien badan, memperkuatkan metabolisme
    • 3 kali ganda lebih efektif dari garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi

  3. pendek cite kita x boleh kata sume bisnes mlm ni penipu tau,jgn main tuduh2 je,hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: