Kejap rajin Kejap tidak

Al kisah usahawan hai o marketing (premium beautiful group 369)
Ha ha..kawan saya mengeluh sakan nampaknya. Saya tersenyum dengan karenah dia. Kenapa ? soal saya. Yelah kejap rasa nak meniaga kejap rasa tak ndak. Kenapa ye ..dia soal balik saya. Emm..biar saya fikirkan jawapan yang sesuai. Saya fikir mungkin dari aspek kesihatan dia bertindak demikian. “Cuba pegi mandi sungai petang ni”. Agak-agak dia nak tak mandi sungai ?. Saya fikir mungkin dia tak nak mengikut cadangan saya tadi. Tapi jawapannya YE!.

Kat mana nak mandi ?. Emmm..kita mandi kat kebun. Kebun saya memang terdapat anak sungai yang jernih kat situ. Jadi petang nya saya membawa kawan saya tadi pegi mandi kat sungai..Alah..bukan dalam pun .Setakat lutut ada la. Tapi gembira betul dia main air. Secara berseluruh saya cakap..ko ni jenis antu air kut..terkekek kekek dia gelak. Emm suka hati betul. “kalau aku antu air ko tu dah pasti Mambang Air”. Balik2 dia kenakan balik saya. Saya pun gelak jugalah. Saya memulakan bicara ..kalau kita hendakkan satu kegembiraan.. sudah pasti kita kena mencari kegembiraan itu. Kalau suka mandi sungai ..cari sungai berdekatan dan mandi puas-puas/ kalau suka berkebun..berkebunlah..kalau suka siram bunga..siramlah.Kalau suka mengumpat…jauhilah. Saya maksudkan supaya suasana sewaktu kita malas berniaga tadi di isi dengan sesuatu yang berfaedah dan mengembirakan. Jadi tidak timbul rasa “boring dan malas”. Bila mood dah kembali ok. kita mulalah menaja dan menjual produk premium beautiful dan saling berbincang dengan group 369

2 Responses to “Kejap rajin Kejap tidak”

  1. ummi_2009 Says:

    BEETUL TU…YANG PENTING KITA IKUT KATA UPLINE…JGN CUBA2 LARI DARI UPLINE…KITA JMP DIPUNCAK KEJAYAAN!!!!

  2. kalau rasa malas pergi fresh balik metal kita kat class atau bengkel ataupun seminar yang gruop 369 buat .kat perak kat paser puteh ipoh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: