Archive for premium beautiful

Kejap rajin Kejap tidak

Posted in hai o marketing with tags on June 8, 2009 by sya77

Al kisah usahawan hai o marketing (premium beautiful group 369)
Ha ha..kawan saya mengeluh sakan nampaknya. Saya tersenyum dengan karenah dia. Kenapa ? soal saya. Yelah kejap rasa nak meniaga kejap rasa tak ndak. Kenapa ye ..dia soal balik saya. Emm..biar saya fikirkan jawapan yang sesuai. Saya fikir mungkin dari aspek kesihatan dia bertindak demikian. “Cuba pegi mandi sungai petang ni”. Agak-agak dia nak tak mandi sungai ?. Saya fikir mungkin dia tak nak mengikut cadangan saya tadi. Tapi jawapannya YE!.

Kat mana nak mandi ?. Emmm..kita mandi kat kebun. Kebun saya memang terdapat anak sungai yang jernih kat situ. Jadi petang nya saya membawa kawan saya tadi pegi mandi kat sungai..Alah..bukan dalam pun .Setakat lutut ada la. Tapi gembira betul dia main air. Secara berseluruh saya cakap..ko ni jenis antu air kut..terkekek kekek dia gelak. Emm suka hati betul. “kalau aku antu air ko tu dah pasti Mambang Air”. Balik2 dia kenakan balik saya. Saya pun gelak jugalah. Saya memulakan bicara ..kalau kita hendakkan satu kegembiraan.. sudah pasti kita kena mencari kegembiraan itu. Kalau suka mandi sungai ..cari sungai berdekatan dan mandi puas-puas/ kalau suka berkebun..berkebunlah..kalau suka siram bunga..siramlah.Kalau suka mengumpat…jauhilah. Saya maksudkan supaya suasana sewaktu kita malas berniaga tadi di isi dengan sesuatu yang berfaedah dan mengembirakan. Jadi tidak timbul rasa “boring dan malas”. Bila mood dah kembali ok. kita mulalah menaja dan menjual produk premium beautiful dan saling berbincang dengan group 369

Advertisements

Tersalah Petua Kuruskan Badan

Posted in Uncategorized with tags , on January 28, 2008 by sya77

Al kisah semasa saya muda, saya selalu melawat kawan2 di blok berlainan di asrama Tun Dr Ismail atau Kolej 5 (UTM Skudai). Sekarang saya tak tahu pulak kolej ape. Sering kali nama kolej bertukar-tukar. Selalunya pada waktu petang saya dan kawan-kawan membuat riadah petang samada bermain badminton atau berjogging ataupun memenuhi waktu dengan aktiviti kesenian. Jika tidak memenuhi aktiviti seumpama membuatkan badan terasa letih dan tidak bermaya. Toksik mula berkumpul dan tidak dapat disingkirkan. Berbalik pada kisah mula-mula tadi. Pada suatu petang saya mengajak kawan saya berjongging di sekitar kawasan UTM. Janjinya pada pukul 5.00 ptg. Tetapi dah pukul 5.30 kelibat kawan saya tidak juga muncul. Jadi saya membuat keputusan membuat lawatan mengejut. Masih tidur lagi kaaa???. Sampai di bilik kawan . Pintu bilik terbuka tapi tuannya entah kemana. Kalau begitu saya tunggu jer. Mungkin dia keluar sekejap. Betul tekaan saya, 5 minit berlalu kawan saya muncul. Hah !! baru keluar dari toilet rupanya.

 Sorrylah !! aku sakit perut. Itu jawapannya kenapa dia terlewat. Pasal Ape ??. Dari ceritanya, dia ingin menjadi kurus tetapi tersalah mengambil ubat sehingga cirit birit. Walaaaa, kesian. Nak kurus banyak caranya. Tetapi kalau dah menyeksa diri begini susahkan badan jer. Kalau dilihat sekarang ni banyak ubat-ubatan untuk menjadi kurus. Bermacam-macam petua diguna pakai. Betulkah petua tu ??. Kaji betul-betul. Setakat ni ramai juga yang berjaya dan ramai juga yang tak berjaya. Kenapa ?. Itulah dikatakan salah petua. Mengikut pandangan saya. Untuk menguruskan badan haruslah dari dalam kawalan sistem badan. Tindak balas hormon yang baik dan juga kawalan CNS (kawalan fungsi otak). Cara paling baik dan tidak begitu menyenangkan ialah perlu ada paksaan dalam diri untuk menjadi kurus. Mana mungkin boleh menjadi kurus tanpa ada pengorbanan.

Berikut adalah langkah2 yang perlu di lakukan (mengikut pandangan saya bukan pandangan Doktor ) :

1. Kalau dulu anda makan terlalu kerap (mungkin 5 kali sehari atau lebih) saya galakkan anda kurangkan makan anda kepada 4 kali kemudian kurangkan lagi sedikit demi sedikit sehingga menjadi 3 kali sehari. Iaitu sarapan pagi 7.30-8.00 pg, tengahari 1 tgh-2 tgh dan malam 6.00 – 7 mlm ptg. Untuk mengurangkan makan ada kalanya perut berbunyi, namun begitu gagahkan juga untuk mengejar matlamat kurus anda. lawan …lawan… Secara dasarnya dulu perut anda membesar dan panjang maka banyaklah makanan yang perlu anda masukkan. Bila anda semakin kurangkan makanan maka semakin kurang pembesaran perut dan semakin kurang panjang perut tu…

– Tetapkan waktu makan adalah perlu supaya tenaga tidak berkurangan

– mkn malam pada awal waktu untuk kehebatan fungsi otak – (secara teori bila kita makan pada jam 6 ptg. Makanan mula diproses dan tenaga di hasilkan selepas 2 jam. Maksudnya pada pukul 8 mlm kita dapat menggunakan tenaga dengan sempurna untuk ibadah dan study.

2. Banyak kan minum air kosong yang telah di masak. Air milo /Nescafe / dan seangkatan dilarang sama sekali. Air diminum selepas 30 minit waktu makan. Supaya makanan dapat dicernakan dengan baik

3. Banyakkan makanan berbentuk fiber – Buah dan sayur

4. Banyakkan bersenam. Bersenam yang saya maksudkan adalah senaman yang betul posisi dan konsisten. Tiap-tiap hari kena bersenam laa.

5. Jangan lupa syarat lasst sekali.. pakai premium beautiful keluaran hai o marketing untuk menstabilkan peredaran darah….

lagi Cerita Premium Beautiful

Posted in Uncategorized with tags , on January 16, 2008 by sya77

PRODUK HAI O MARKETING (PREMIUM BEAUTIFUL)

“Premium Beautiful” merupakan pakaian dalam wanita yang terdiri daripada coli panjang, bengkung pinggang dan seluar dalam panjang.  Set ini juga digunakan untuk membentuk kontur keseluruhan badan supaya nampak  menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang.

Teknologi pembuatan “Premium Beautiful” amat mengagumkan kerana gabungan pakar-pakar perubatan Jerman, Jepun, China dan USA.  Mereka telah menghasilkan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadyne.  Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau “Far Infra Red” (F.I.R).

16 Keistimewaan Sinar Infra Merah Jarak Jauh (F.I.R)

  • Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  • Meningkatkan kadar metabolisma
  • Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  • Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  • Mengeluarkan peluh asid
  • Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  • Mengekalkan kesegaran badan
  • Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  • Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  • Tidur dengan lebih nyenyak
  • Menghilangkan bau badan
  • Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  • Membantu membersihkan udara dalam badan
  • Mengekalkan kepanasan suhu badan
  • Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  • Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan

Akwatek dan Akwadine unik

  • Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, bau, wap)
  • Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
  • Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas
  • Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
  • Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan

Kelebihan kualiti kain “Premium Beautiful”

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisma.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan ke semua hala, dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh (Far Infra Red) yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan pertumbuhan buah dada.
  • Penyerapan toksid dan asid terbukti apabila kita membalutkan buah yang masam atau rokok dalam tempoh 20 minit, maka buah tersebut akan menjadi kurang masam dan rokok pula akan menjadi tawar.

Coli panjang

 

 

 

 

 

 

 

  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak ke atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, turut mengatasi masalah badan besar.
  6. Rekaan U pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

Bengkung Pinggang

  1. Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, mempergiatkan pengagihan lemak ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

Seluar dalam panjang

  1. 32 keping jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempersona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempersona.
  5. Mampatan yang tetap keatas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut buncit.
  6. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada persekitaran peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  7. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  8. Penggunaan renda yang fleksibel, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.
  9. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

Kenapa mereka memilih Beautiful?

  • Tanpa pil pelangsing.
  • Tanpa diet, pembedahan atau senaman.
  • Halus lembut dan selesa pada kulit.
  • Sesuai dipakai sepanjang hari.
  • Fabrik yang boleh mengalirkan udara yang nyaman.
  • Ditenun dengan sulaman F.I.R.
  • Pengiktirafan Badan Kesihatan Dunia.
  • Direkacipta mengikut struktur badan wanita secara terperinci.
  • Keberkesanan dalam masa 5 minit selepas memakainya.
  • Mengelakkan kanser payudara dan rahim.

Rawatan alternatif bagi penyakit yang tiada harapan untuk sembuh secara biasa

  • Anti kanser
  • Lemah tenaga batin
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Lemah jantung
  • Gaot, Migraine
  • Asma
  • Sakit belakang & pinggang

Lain-lain kegunaan.

Kehebatan produk ini memang tidak terbanding, malah bengkungnya boleh dikatakan 1001 macam kegunaan. Antaranya ialah :- 

  • Kalau anak-anak kecil mengalami kembung perut, boleh balutkan perutnya.

  • Bagi kanak-kanak yang demam panas, bengkung dapat membantu mengeluarkan haba yang panas dengan cara membalut badan kanak-kanak tersebut.

  • Biasanya bayi yang baru lahir terkena “jaundis” (kuning), balutkan badannya dengan bengkung untuk mempercepatkan pemulihannya.

  • kalau anda sakit lutut (gaut), bolehlah membalut lutut anda dengan menggunakan bengkung.

  • Kaum Adam pun boleh pakai bengkung, kalau sakit pinggang.

Jaminan

Membaik pulih percuma sekiranya berlaku sebarang kerosakan contohnya fabrik koyak, cangkuk tercabut atau batang keluli penyelarasan patah.

 

Cara-cara memakai

Cara pemakaian coli panjang

 

 

 

 

 

 

 

  1. Sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra
  2. Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
  3. Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
  4. Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
  5. Betulkan kedudukan bra

 

Cara pemakaian bengkung pinggang

  1. Lekatkan kesemua cangkuk
  2. Betulkan kedudukannya
  3. Tarik tali pelaras
  4. Tahan nafas dan cangkukkan
  5. Pastikan ianya selesa

 

Cara pemakaian seluar

  1. Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
  2. Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
  3. Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
  4. Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

PANDUAN MEMILIH PENCUCI DAN LOSYEN

  1. Gunakan syampu atau losyen yang disyorkan sahaja
  2. Gunakan losyen yang beralkali lemah atau neutral
  3. Jangan menggunakan pemutih klorin.
  4. Meletakkan pakaian dalam ke dalam air setelah syampu atau losyen melarut dengan sepenuhnya
  5. Rendam dan cuci secara berasingan dengan pakaian lain terutamanya pakaian yang berwarna

  

PANDUAN MENCUCI

  1. Dilarang menggunakan mesin basuh, pakaian akan rosak dan  menjejaskan fungsi F.I.R yang terdapat pada produk.

  2. Rendam pakaian ke dalam air, setelah syampu atau losyen larut sepenuhnya
  3. Cuci menggunakan tangan pada suhu air yang rendah iaitu sekitar 30’C
  4. Mencuci bahagian kotor atau bahagian berpeluh dengan menggosok atau mengurut perlahan-lahan dengan tangan.
  5. Biasanya, bahagian pinggul lebih kotor gosok menggunakan tangan semasa mencuci untuk mengelakkan kerosakan.

BEBERAPA LARANGAN PENTING !

  1. Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi

  2. Dilarang menjemur pakaian dibawah sinaran cahaya matahari

  3. Dilarang menggunakan seterika

  4. Dilarang menggunakan mesin basuh

  5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air

  

PANDUAN MENJEMUR

  1. Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud

  2. Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan

  3. Jemur di tempat udara mengalir

  4. Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas (ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar)

PREMIUM BEAUTIFUL: IMPIAN SETIAP WANITA!

Posted in Uncategorized with tags , on January 16, 2008 by sya77
PREMIUM BEAUTIFUL: IMPIAN SETIAP WANITA!REVOLUSI PAKAIAN DALAM –
SIRI PEMBENTUKKAN KONTUR PAYU DARA
Melangsing badan dan membentuk payudara yang mempersonakan.
SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGANG
Melangsing dan membentuk kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGUL
Mengempiskan perut yang boncit dan membentuk kontur pinggul agar lebih menarik dan montok.
Set pakaian dalam Premium Beautiful yang terdiri daripada coli panjang, bengkung dan seluar pendek diperbuat daripada 32 lapisan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadye yang sebati dengan air, diisitepu (impregnant) dengan gem dan mineral dan dipancarkan (emitted) dengan Gelombang Infra Merah Jauh (Far Infrared Ray) .
Hasil gabungan kepakaran teknologi dan penyelidikan globalpakar sainstis dan perubatan Amerika Syarikat, Jerman, China, Jepun dan Taiwan.
Ia amat baik untuk melancarkan perjalanan darah serta penghantaran nutrient ke seluruh badan dan pengeluaran bahan buangan yang lebih efisien.
Set pakaian ini diiktiraf oleh Persatuan Pakar Tulang Belakang di Amerika Syarikat. (Superbrand) Sumber rujukan:www.fir dan http://www.Akwatek dan Akwadyne.
BEAUTIFUL direkacipta dengan mengambil kira struktur usuk badan wanita secara terperinci.
‘Cup’ ini membentuk piramid dimana ia dapat menampung payudara agar tidak jatuh, puting payu dara dalam kedudukan yang betul dan tidak masuk kedalam.
Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut, serta menghilangkan kesan rekahan pada kulit (stretch-mark)
Bahagian ini tidak menekan ovari. Ini dapat memberi keseimbangan hormon ‘estrogen’ dan ‘postrogen’.
Lace ‘Cup’ mempunyai keanjalan untuk mengelakkan payudara dari melimpah keluar.

Memecah lelemak pada bahagian atas perut.
Lubang angin mengawak keputihan, pengaliran darah, dan udara, untuk menghilangkan kesan bau pada wanita.
Kedudukan bentuk tali tidak mudah jatuh
Lapisan tenunan bahagian belakang terbahagi kepada dua lapisan yang mengawal lapisan lemak yang telah kehadapan tidak kebelakang semula
‘Love Shape’ nipies untuk membentuk pinggul yang menarik dan mengukuhkan kedudukan pinggul
Bahagian ini dapat menampung dengan kuat supaya tidak jatuh dan mengelak lelemak dari mengalir ke bawah
Tetulang-tetulang ini berfungsi untuk mengatasi masalah tulang belakang seperti bongkok, ‘slip disk’, sakit pinggang, dan pengaliran darah. Suntikan ‘Far Infrared Rays’ (FIR) paling banyak dalam tulang bengkung tersebut.
Khas untuk ibu2 selepas bersalin dalam pantang mengelak serta menghilang kerekahan kulit perut dan mengempis perut serta pinggang dengan cepat dan berkesanTali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang. Cara pengunaannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.
Harga : RM2000-RM2600 (Boleh Dirunding)
Cara Pembayaran : Tunai / Ansuran Bulanan (Bagi Kakitangan Kerajaan)
*MILIKI KORSET BEAUTIFUL
DENGAN ANSURAN MUDAH
RM 100 /150 atau RM 200 sebulan
tanpa interest!

Malam ni Jumpe Customer

Posted in Uncategorized with tags , , on November 6, 2007 by sya77

Malam ni ada janji temu dengan seorang customer. Walhal custumer tersebut adalah kawan kepada rakan kongsi saya di Putrajaya. Kawan dah mintak tolong. Sebesar gunung saya tadahkan. Bersemangat betul nak tolong kawan untuk memperkenalkan premium beautiful keluaran Hai o ni. Sebelum itu, baik kita semak dahulu dokumen/barang yang perlu di bawa sebelum perjumpaan tersebut diadakan. Pakaian Premium beautiful complete set perlu bawa, pen, kertas A4 kosong, testimoni, buku keluaran hai o marketing dan lagi, kena bawa ilmu mencukupi. Nanti customer tanya, tak leh jawab. Kan kes naya tu…oh ye..satu lagi perlu bawa adalah tali ukur…takkan nak main jengkal jer…

Bioaura Dalam Hai O Marketing

Posted in Uncategorized with tags , , on November 2, 2007 by sya77

Malam tadi saya dikunjungi oleh adik ipar yang bekerja di Felda serting N. Sembilan. Ada gak kawannya ikut sekali. Tujuan asal mereka adalah untuk menghantar warga Bangladesh pulang ke kampung halaman setelah 3 bulan bekerja.. Fikir saya naper bangla tu nak balik cepat. Rupa2nya kena penyakit Home Sick…la..kesian pulak. Badan besar menangis2 nak balik. Ada awek cun kut kat sana.

Berbalik pada kawan kita tadi…setelah berbual kosong. Terkeluarlah dari mulut beliau bahawa dia juga sedang dalam proses permohonan loan untuk bisnes hai o…target utama group beliau adalah dalam bidang Bio Aura… tahniahlah saya ucapkan kepada kawan kita ni. Sama-sama berusaha untuk mencari sumber kewangan. Walaupun group kita berbeza (dia-bioaura / saya lebih menumpukan premium beautiful) namun begitu kita berada di bawah bumbung yang sama iaitu Hai-o Marketing. Dalam diam-diam hai o dah masuk dalam pasaran felda ek…

Nak cantik tak?

Posted in Uncategorized with tags , on November 1, 2007 by sya77

Itulah soalan yang harus ditujukan apabila hendak menjual premium beautiful . Key point mesti ada. Ada tak wanita yang tak nak cantik. Dah jadi sifat wanita nak cantik. Pelbagai cara nak cantik, malahan sanggup menghabiskan beribu ringgit pun tak mengapa. Pewangi nak mahal dan berkualiti, muka tak nak berminyak, naik jerawat sikit dah mula bising. Badan berisi sikit dan mula bimbang….dan banyak lagilah. Sebab itulah premium beautiful ni amat sesuai di pakai untuk cantik. Bukan sahaja untuk mencantikkan potongan badan malahan ia dapat menghindarkan keseluruhan badan dari terkena penyakit. Disebabkan itulah ia amat mahal. Tetepi sebalik kemahalan tu ada banyak perkara yang berbeza dengan produk pembentukan badan yang lain. nanti saya citer…